ro en
Recenzii de literatura science fiction, fantasy si horror

Eric Flint este un autor nascut in 1947 in California. Majoritatea operelor sale sunt scrise in genul istorie alternativa, lucru usor de inteles, avand in vedere ca a studiat pentru obtinerea unui doctorat in istorie, cu specializare in istora Africii sud – Sahariene. A abandonat doctoratul din cauza unor dispute de natura politica si a devenit unul dintre organizatorii miscarilor sindicale din S.U.A.

Desi a publicat primul roman tarziu (avea 50 de ani in 1997 la data publicarii), in cei 15 ani care au trecut a publicat nu mai putin de 35 de romane (multe in colaborare), 7 lucrari de proza scurta, si a editat operele a alti 8 autori ce au publicat la Baen Books (aproximativ 30 de romane editate de Eric Flint intre 1999 si 2012), devenind astfel unul dintre cei mai prolifici autori ai momentului.

In prezent traieste in East Chicago, Indiana, impreuna cu sotia sa Lucille, de asemenea activist de stanga si organizator al miscarilor sindicale din S.U.A.

Bibliografie:

Romane:
  • Seria Belisarius:
    • An Oblique Approach (1998),
    • In the Heart of Darkness (1998),
    • Destiny's Shield (1999),
    • Fortune's Stroke (2000),
    • The Tide of Victory (2001),
    • The Dance of Time (2006).
  • Seria Assiti Shards:
  • Seria Heirs of Alexandria, impreuna cu Dave Freer si Mercedes Lackey:
    • The Shadow of the Lion, (Martie 2002),
    • A Mankind Witch, (Iulie 2005),
    • This Rough Magic, (Decembrie 2003),
    • Much Fall of Blood, (2010).
  • Seria Joe’s World:
    • The Philosophical Strangler (2001),
    • Forward the Mage (2002) impreuna cu Richard Roach,
  • Seria Rats, Bats and Vats, impreuna cu Dave Freer:
    • Rats, Bats and Vats (2000),
    • The Rats, the Bats and the Ugly (Septembrie 2004).
  • Seria Honor Harrington, impreuna cu David Weber:
    • Changer of Worlds (2001, antologie),
    • Crown of Slaves (2003),
    • Torch of Freedom (2009).
  • Seria Empire, impreuna cu K. D. Wentworth:
    • The Course of Empire (2003),
    • The Crucible of Empire (2010).
  • Seria Pyramid, impreuna cu Dave Freer:
    • Pyramid Scheme (2001) ,
    • Pyramid Power (2007).
  • The Wizzard of Karres (2004) impreuna cu Dave Freer si Mercedes Lackey, sequel al romanului Witches of Karres de James H. Schmitz
  • Seria Boundary, impreuna cu Ryk E. Spoor:
    • Boundary (Martie 2006),
    • Threshold (Iunie 2010).
  • When Diplomacy Fails (Noiembrie 2008), impreuna cu Mike Resnick; antologie.
  • Mother of Demons (1997),
  • Seria Trail of Glory:
    • 1812: The Rivers of War
    • 1824: The Arkansas War
Proza scurta:
  • In universul Honor Harrington:
    • From the Highlands (2001),
    • Fanatic (2003).
  • Alte povestiri:
    • The Islands (2002),
    • Entropy and the Strangler (1993),
    • The Thief and the Roller Derby Queen (2000),
    • The Truth about Gotterdammerung (2004),
    • Carthago Delendam Est (2001).
 
1632
The Shadow of the Lion
This Rough Magic
1633
A Mankind Witch
 
 
 
 
2013.06.27 - Richard Kadrey - Sandman Slim
 
2013.06.21 - Eric Flint - A Mankind Witch
 
2013.06.07 - Eric Flint - 1633
 
2013.05.31 - Patrick Rothfuss - The Wise Man's Fear
 
2013.05.24 - Patrick Rothfuss - The Name of the Wind
 
 
RSS:
 
 
Blogul fanului science fiction
 
Moshul SF - Stefan Ghidoveanu
 
Assassin CG
 
Balinferi's Blog
 
Bookspot - fantasy
 
Capricornk13
 
Sefisme
 
Travelling light
 
Colierul de perle al bunicii - Michael Haulica
 
Step into a fantasy world
 
Writings in The Stars
 
Strada principala, nr 359
 
Blogul Vindecatorului
 
Life of wonders
 
Tesatorul
 
Cultural SF and Movie Learnings
 
Parul Medusei
 
Dark wolf's fantasy reviews
 
Depluribus-cititor
 
Diana Alzner
 
Fata din luna
 
Weird Vision's World
 
The OF blog
 
Cover Out Loud
 
Madalina's Books
 
Cititor SF >> ...stiri,opinii, discutii..
 
Mitoceanu - cititor, scriitor si .. 'om vedea
 
Schizoid.Us